By Frans Nomden
11 November 2020

De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

De mooiste WATT-routes in het westen van Nederland!

  En wij denken natuurlijk graag met jullie mee, daarom hebben wij in elke provincie van Nederland een prachtig natuurgebied uitgekozen dat ideaal is om af te leggen met de e-bike. Van fietsen in de duinen, langs de kust tot door het bos - je krijgt spontaan zin om je fiets uit de schuur te halen. In deze blog: de mooiste WATT-fietsroutes in het westen van Nederland. Veel e-fietsplezier! 

  Fietsroute door de duinen van Noord-Holland

  De fietsroute door de Schoorlse Duinen neemt je niet alleen mee door de mooie heidevelden, het geeft je ook een prachtig uitzicht op zee. Met een totale afstand van ongeveer 35 kilometer fiets je in ongeveer 2 uur van Groet langs Schoorl, Alkmaar en Bergen (aan Zee). De perfecte manier om heerlijk uit te waaien - en of je nou tegenwind hebt of niet, met een e-bike ben je altijd lekker snel! 

  Terug in de tijd in Zuid-Holland 

  Lisse, Sassenheim, Noordwijkerhout en Noordwijk. Deze 4 plaatsen kom je allemaal tegen tijdens deze 32 km lange fietsroute die je meeneemt terug naar de Gouden Eeuw. Indrukwekkende kastelen met landgoederen, koetshuizen en bijna 500 jaar oude monumenten. Ontdek in Zuid-Holland de pareltjes uit de Bollenstreek. 

  Een herfst rondje om de plas in Utrecht

  De Loosdrechtse Plassen is niet alleen in de zomer leuk, maar ook ontzettend mooi in de herfst. Deze prachtige fietsroute van bijna 40 kilometer (voor de echte strijders) start in het gezellige Hilversum en gaat via Breukelen, Loenen aan de Vecht en Kortenhoef weer terug. Niet alleen kom je dus langs allerlei leuke locaties om te stoppen, je maakt ook nog eens een prachtig rondje om de plas. 

  Wilde dieren spotten in Flevoland 

  Ook in Flevoland vind je een prachtig natuurgebied met een bekende plas: de Oostvaardersplassen. Met ruim 35 km is deze fietsroute een echte aanrader - grote kans dat je hier ook veel dieren spot. De route begint in het laagste deel van de polder, maar liefst vier meter onder zeeniveau en maakt een volledig rondje rond de plas. De ‘groene zuidkant’ van Lelystad is mooier dan je denkt!

  Karakteristieke route in Noord-Brabant 

  De Loonse en Drunense Duinen vlakbij Kaatsheuvel bestaan voornamelijk uit zand, maar toch ligt er dwars door deze prachtige duinen een fietsroute van ruim 25 km. Fiets vanuit Helvoirt richting de Duinen en kom eeuwenoude karakteristieke boerderijen tegen. Bereid je wel voor op een beetje wind! Al hoeft dat natuurlijk niet heel erg te zijn met een elektrische fiets. ;-)

  Naar de Zeeuwse Kust met je e-bike 

  Noord-Beveland is een van de dunst bevolkte gebieden van Nederland. Ben je op zoek naar ontspanning? Dan is deze fietsroute de geschiktste uit het rijtje. Blijf langs de kust, steek de polders over en neem een welverdiende pauze in een van de  dorpjes. Tip: Camping de Veerhoeve is een goed startpunt om deze 50-60 km lange fietstocht af te trappen. 

  Comments
  Be the first to comment...
  Leave a comment